Fremhevede artikler

Sorter etter tema
Mspa.no
Av

Hvordan lager du verdens beste hjemmelagde pizza?

Hva smaker egentlig bedre enn din egen hjemmelagde pizza? Variasjonene er uendelige, og det er lite som kan slå en ordentlig italiensk pizza med tynn, sprø bunn, toppet med ditt favorittfyll!

Når det kommer til hjemmelaget pizza har mange sin egen oppskrift. Noen har kanskje arvet favorittoppskriften fra mamma, mens andre holder seg til den tradisjonelle oppskriften hentet hele veien fra pizzaens fødeland, Italia.

Uansett om du skal lage pizza for første gang eller er en erfaren mester, så har vi noen gode tips og triks til hvordan du kan lage verdens beste hjemmelagde pizza!

Hemmeligheten til sprø pizzabunn ligger i melet 

Kanskje det viktigste for en vellykket pizza er hvordan du lager pizzadeigen. Selv med enkle ingredienser er det lett å gjøre feil, og det er ikke lett å lykkes med å få deigen til å bli en luftig og sprø bunn som er digg å bite i. Heldigvis er det ikke rakettforskning å lage en vellykket pizzabunn.

For å lage en ordentlig sprø pizzabunn må du bruke “pizzamel”. Dette er mel av typen Tipo 0 eller Tipo 00, som egner seg ekstra godt for pizza. Du har kanskje sett pizzakokker som kaster deigen opp i lufta og vifter den opp og ned? Det klarer de fordi i Tipo 0 og Tipo 00 er det brukt mer av den innerste delen av hvetekornet, der vi finner mest stivelse og mest gluten. Det er dette melet som gjør deigen lettere å strekke ut, samtidig som mye gluten holder deigen bedre sammen og stivelsen suger til seg vann under steking. Blandet sammen med vann, salt, olivenolje, sukker og gjær blir resultatet en luftig og sprø deig som egner seg perfekt for pizza.

Lag verdens beste hjemmelagde pizza med en ordentlig pizzaovn!

Lag din egen pizzasaus fra bunn

Pizzasausen er enkel å gjøre god. Enten kan du velge en hvit saus, med creme fraiche, litt oregano, lime og hvitløk. Eller så kan du gå for den klassiske og alltid like gode tomatsausen. En ordentlig god tomatsaus som gir masse smak burde du alltid ta deg tid til å lage selv. Det tar ikke mer enn en liten halvtime og smaker kjempegodt! Bruk hermetiske tomater og la dem småkoke sammen med stekt løk og hvitløk. Bruk også fersk basilikum og oregano, og husk å krydre godt med salt og pepper, og kanskje litt chili om du liker den sterk! Et godt tips er å tilsette sukker, for å balansere tomatsmaken.

Ost, ost eller ost?

Ost på

Etter tomatsausen må du huske osten – her har du mye å velge imellom. Ekspertene sier at det beste er å fordele ut osten før du legger på toppingen, og passe på at du bruker en ost som smelter godt. En god ost til pizzaen kan enten være Jarlsbergen du har liggende i kjøleskapet, eller en mer spennende variant, som mozzarella, ricotta eller gorgonzola. Eller hva med å prøve alle samtidig? Litt revet parmesan kan også gi pizzaen din det lille ekstra og gjøre den enda bedre. Her er det morsomt å utforske, prøve nye smaker og utfordre smaksløkene dine.

Velg ut noen få råvarer til å toppe pizzaen din

Når det kommer til hva man skal toppe pizzabunnen med så har nesten alle sine egne favoritter. For mange er det pepperoni som gjelder, andre sverger til parmaskinke og ruccola, mens noen elsker å toppe pizzaen sin med ananas. Uansett hva du foretrekker så er det én viktig regel å huske: “less is more”. Velg ut to-tre gode smaker og la dem fylle pizzaen med smak.

Noen gode kombinasjoner er for eksempel picante salami, sjalottløk og oliven, eller spekeskinke og pesto. Du kan også prøve deg på en hvit pizza med røkelaks, kapers og vårløk. Har du prøvd thaikylling på pizza? Det er kjempegodt sammen med koriander og peanøtter!

Stek pizzaen i en ordentlig pizzaovn

På en god pizzarestaurant kan du sverge på at pizzaen er stekt i en ordentlig pizzaovn designet for det ene formålet: å steke den perfekte pizzaen. Ofte bruker kokkene gamle steinovner som fyres med ved, eller så har de mer moderne ovner med gassfyring. Det er en ekte kunst å vite hvordan flammene skal kontrolleres, kombinert med varmen og steketiden.

Nå har du også mulighet til å teste dine egne ferdigheter i hagen eller bakgården. Det finnes flere pizzaovner til hjemmebruk som er lette å anvende og kan brukes hele året. Fordelen med en pizzaovn er den høye varmen som steker pizzaen ferdig på kun 60 sekunder. I tillegg får du en jevn distribusjon av varme i ovnen som sørger for at hele pizzaen blir perfekt stekt. Bruker du en vedfyrt pizzaovn vil pizzaen også få en deilig røyksmak, akkurat som pizzaen i Italia. Sjekk for eksempel ut pizzaovnene fra Alfa Forni. Med disse er du garantert å lage verdens beste hjemmelagde pizza!

Les mer: Alfa Forni – verdens beste pizzaovn?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Populære temaer

Inspirasjon Utemiljø Spørsmål og svar Produkt Tilbehør Pizzaovn Vannkjemi Helse Ekstrautstyr