Fremhevede artikler

Sorter etter tema
Mspa.no
Av

Vanntilvenning i boblebad

Når barn skal lære å svømme er det viktigste å gjøre dem trygge i vannet. Gjennom vanntilvenning har de gjennomført det første steget til å bli svømmedyktige, og det kan du gjøre i din egen hage!

Barn som er trygge i vann kan ha mye moro. Ikke bare det – de kan også redde seg ut av farlige situasjoner hvor det å svømme er redningen. Det hele starter med vanntilvenning, og det kan man starte med tidlig. Med voksne til stede kan man ha det mye moro i vann fra tidlig alder. Husk at man ikke må la små barn være i boblebad uten tilsyn – gjør bading til en familieaktivitet!

 

Gi mestringsfølelse

Det første man må tenke på når man skal lære barn å bli trygge i vann er å ha tålmodighet. Ha hele veien fokus på den gode mestringsfølelsen og det å ta ting i barnets tempo. Man ønsker ikke å skape dårlige assosiasjoner til det å være i vannet. Start enkelt, og ikke gå videre før barnet føler seg trygg i situasjonen. Det gagner ingen å presse barnet til noe det ikke vil.

 

Vann i ansiktet

Når man har vært litt i vannet trygt med den voksne, er det på tide å bli vant med å få vann i ansiktet. Svømmeeksperter mener det å vaske seg i ansiktet, sprute vann og blåse bobler er gode første steg for å gjøre dem vant med vann i ansiktet. Dette er essensielt i svømmetreningen da det er særs vanskelig å svømme uten å få vann i fjeset. La dem gjerne holde seg for nesen hvis det er skummelt, og prøve å avvenne dem fra det etterhvert som de føler seg trygge.

 

Under vann

Etter det å få vann i ansiktet er trygt, er det på tide å dukke hodet under. Om barna blir like trygge under vann som over, er mye gjort. Det er viktig at barnet også blir komfortabel med å ha øynene åpne under vann, så det bør dere øve på allerede i starten. Gjør det trinnvis så blir det enklere. Pust inn, dykk ned, hold pusten og kom opp igjen. Etterhvert kan dere gjøre det sammen og vinke til hverandre. En annen morsom aktivitet er å hente opp ting fra bunnen av badet.

 

Flyte på ryggen

Det å stole på at man flyter og lære seg kunsten kan være vanskelig for mange. Her er det greit med litt hjelp fra en forelder. Få barnet til å ligge i armene dine på rygg og pass på at det føles trygt. Etterhvert kan du slippe opp litt etter litt frem til barnet flyter på egenhånd. Det er også en idé å lære å flyte på magen.

Når man er trygg på å flyte kan man øve seg på å gli frem i vannet og sparke med beina. Her er det greit å holde i kanten på boblebadet.

 

Læring gjennom lek

Det er mange leker som kan overføres til vann! Og med leker barnet kjenner fra før blir det ekstra moro. «Hoppe sa gåsa» er en slager som gir god trening på det å være under vann. «Sisten» er veldig flott for å lære å bevege seg rundt i vannet. Vanntilvenning skal være moro, både for store og små! 

 

 

Har du noen spørsmål? Kontakt vårt kundesenter her!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Populære temaer

Inspirasjon Spørsmål og svar Utemiljø Produkt Tilbehør Helse