Fremhevede artikler

Sorter etter tema
Mspa.no
Av

Stamp eller boblebad: Hva bør man velge?

Det er store forskjeller mellom stamp og boblebad, og hva du bør velge avhenger av flere faktorer. Les dette, og bli trygg i valget ditt.

 

Hvem liker vel ikke følelsen av varmt vann som omfavner en sliten eller kald kropp? Hele året er det deilig å kunne søke nytelse av det våte element. Spørsmålet er bare, hva bør man velge: badestamp eller boblebad?

Uansett om det er snakk om hytte eller hus, det å kunne trekke seg tilbake og nyte tid i vann alene eller med venner er uvurderlig. Her får du hjelp til å ta valget.

  

Hva er forskjellen?

Det er relativt store forskjeller på badestamp og boblebad, selv om de ved første øyekast ser ganske like ut. En badestamp er tradisjonelt sett utformet i tre og varmer opp vannet med hjelp av en vedovn. Noen badestamper er laget slik at det går an å pumpe sjøvann inn i baljen. I dag lages noen badestamper med plast eller glassfiber på innsiden for å kunne rengjøre den enklere.

Massasjebad eller boblebad er som regel laget i plast, og kan fås i oppblåsbare løsninger. De kan enten være frittstående eller nedsenket. Boblebad produserer, som navnet tilsier, bobler som gir kroppen massasje. Det finnes både luft- og vanndyser som lager boblene. Slike bad vil være avhengig av strøm for å kunne fungere.

 

Stamp er et godt valg til en strømløs hytte

Badestamp kan på mange måter sammenlignes med det å ha trebåt; for entusiasten finnes det ikke noe mer fantastisk enn en slik båt, tross alt arbeidet. Mye av gleden ligger med andre ord i en autentisk opplevelse, ikke i det at det er lettvint.

Dersom du har en hytte uten strøm er ikke et innkjøp av en stamp så dumt. Det vil selvfølgelig være en del arbeid knyttet til rengjøring, vedlikehold, det å fylle og varme opp stampen – men, hva gjør vel det, når dette hører sjeldenhetene til? Det er skikkelig koselig med vedfyrt stamp, om du har tid til det og har tilgang på ved.

En badestamp vil som regel være rimeligere i innkjøp også, da de er mindre kompliserte enn de integrerte boblebadene. Slike boblebad kan virkelig koste skjorta, og det er ikke uhørt at noen av dem kan koste opp mot 200.000 kroner. På en annen side, velger du Mspa vil prisen for at boblebad være lavere enn for en stamp.

  

Boblebad er det enkleste valget

Du vil trenge å bruke mindre tid på vedlikehold med boblebad enn om du går for stamp. Elektriske massasjebad har, i motsetning til stamper, automatiske rensesystemer. Dette gjør at du slipper å skifte vann og vaske hver gang badet har vært i bruk.

Og apropos elektrisk – det å la kroppen masseres av tusenvis av bobler er vel mye av gleden? Kroppsmassasje har mange positive fordeler for blant annet muskler og ledd du ikke vil kunne dra nytt av i en stamp.

Det mest tungtveiende argumentet vil likevel være at det å ha boblebad er såre enkelt. Ikke bare med tanke på rensing og bytting av vann, men også generelt. Trykk på en knapp for å stille inn temperaturen, hele familien kan lære å bruke det og det meste er egentlig mindre komplisert enn med en stamp. Du vil ikke trenge å olje treverket jevnlig dersom du ikke har noe treverk å olje.

 

Om du velger et oppblåsbart boblebad fra Mspa vil du ikke trenge å velge mellom å ha boblebadet på hytta eller hjemme. Alt du trenger å gjøre er å tømme det, pakke det sammen og legge det i bagasjerommet.

 Har du noen spørsmål? Kontakt vårt kundesenter her!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Populære temaer

Inspirasjon Utemiljø Spørsmål og svar Produkt Tilbehør Pizzaovn Helse Ekstrautstyr