Fremhevede artikler

Sorter etter tema
Mspa.no
Av

Soloppvarmet utedusj - spar både penger og miljøet

En utedusj hvor vannet varmes opp ved hjelp av solens hete stråler er ikke bare praktisk. Det er også miljøvennlig og strømbesparende. Les videre om hvorfor utedusj er så lurt!

En dusj man kobler direkte til hageslangen som gir deg en behagelig og deilig opplevelse? Ja takk! Ikke dumt med tanke på vår moder jord heller. Argumentene for å velge en soldusj er mange, og her er bare noen av dem.

 

Solenergi er gratis

Man kan tenke at det å ha utedusj i hagen er en luksus få forunt. Det trenger det ikke å være! Velg en soldusj som kobles til hageslangen, og la solen varme opp vannet – helt gratis! Da vil du kunne nyte en deilig dusj uten at det koster skjorta.

Solen er en klimavennlig og rimelig energikilde du kan dra nytte av. Det integrerte blandebatteriet sørger for at du kan nyte ønsket temperatur på vannet.

Dusjene er veldig enklere å montere og er det klart rimeligste alternativet, fordi du slipper å måtte koble dusjen til vannledningene i huset. Det vil også være minimalt med arbeid under installering og i ettertid, såfremt du velger en dusj som tåler å stå ute i alt slags vær hele året.

 

Et miljøvennlig valg

Strøm i Norge er laget av fornybar vannkraft, tenker du kanskje. Hvordan kan det være miljøskadelig? Vel, svaret er noe sammensatt. Ja, nesten all strøm som produseres i Norge kommer fra fornybar vannkraft, men vi importerer også strøm fra fossile kilder og kjernekraft.

Dette betyr ikke at det er en synd å bruke strøm, men det kan være greit å spare der man spare kan. En utedusj som varmes opp av solen er et enkelt valg i den sammenheng.

Som nevnt er solenergi gratis, men det er også energi som er ansett som den viktigste fornybare energikilden i fremtiden.

 

Ikke bare smart, men praktisk!

En utedusj trenger ikke ødelegge de naturskjønne omgivelsene i hagen. Velger du riktig utedusj hever det uttrykket på uteområdet ditt, i tillegg til at du har et sted å skylle kroppen. Vi fører blant annet en lekker dusj i italiensk design som tar seg like godt ut hjemme som på hytta eller campingen.

 

Husk å dusje hvis du skal hoppe i basseng eller boblebad. En enkel skyll er alt som skal til, så sparer du badevannet for mange uønskede bakterier. Også etter et bad er det deilig å skylle av seg! Og med dusjen utendørs slipper du å måtte spankulere med våte føtter over parketten i huset.

 

En følelse av velbehag

Det er få ting som kan måle seg med følelsen av en dusj i det fri. Med en frisk bris som brer seg om kroppen mens de varme dusjstrålene gir en følelse av velbehag. Og når dagene blir lengre kan dette raskt bli selve følelsen av sommer for mange.

 

En utedusj er det perfekte tilbehøret til hagen!

 

Har du noen spørsmål? Kontakt vårt kundesenter her!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Populære temaer

Inspirasjon Spørsmål og svar Utemiljø Produkt Tilbehør Helse