Fremhevede artikler

Sorter etter tema
Mspa.no
Av

Silk beskytter du huden mot solen | Mspa.no

Det er endelig sommer, og snart vil huden få den ettertraktede gylne fargen. Eventuelt rødfargen, hvis du ikke er forsiktig. Huden må beskyttes, selv om du tenker du aldri blir brent.

Det er flust av grunner til å beskytte huden mot solstrålene. Det forebygger både hudkreft og føflekkreft, i tillegg til at det kan redusere forekomsten av rynker og pigmentflekker. Rådene er mange, og her har du noen av dem.

 

Riktig solfaktor

Det kan være fristende å dra frem sololje og droppe solfaktoren for å få en rask brunfarge. Det bør man absolutt unngå. Når solen står høyt og er på sitt mest intense kan dette skade huden betraktelig. Anbefalt solfaktor her i Norge på sommeren er 15. Likevel bør du vurdere dette opp mot din egen hudfarge og tidligere erfaring med solen.

Det beste er å begynne med en høy faktor tidlig i sesongen, for så å heller gå for en lavere når du har opparbeidet deg et grunnlag. Velg også en solkrem tilpasset din hudtype! I dag er det nok å velge i på apoteket eller i dagligvaren. Ikke glem at øynene også kan bli solbrent, så vær flink til å bruke solbriller med god beskyttelse.

 

Smør ofte

Mange er flinke til å smøre seg før de går ut, for så å la solkremen stå urørt resten av dagen. Det anbefales å smøre seg hver andre time, og kanskje mer dersom man bader eller svetter mye. Selv om man benytter seg av en solkrem som er vannfast bør man smøre jevnlig. Solen bryter nemlig ned solfilteret og da må man legge ett lag til.

Smør deg heller med for mye solkrem enn for lite, og pass på at du får den påført over hele kroppen. Hode, skulder, kne og tå!  

 

Ta pauser

Ifølge solvettreglene er din viktigste solbeskyttelse det å ta noen pauser fra solen. Spesielt mellom klokken 12:00 og 15:00 når solen er på sitt sterkeste. Det er ingen skam i å trekke seg inn i skyggen når det blir for varmt og du kjenner at huden trenger en pause. Slå opp en parasoll eller beskytt huden med noen luftige og behagelige klesplagg.

 

For å holde et klart hode kan det være lurt å kjøle seg ned en gang iblant også. Det er lett å få solstikk dersom du overopphetes. Ta derfor en kald dusj eller hopp i havet. For de som ligger å soler seg i egen hage er det deilig med en soldusj under solbadingen.

 

Unngå produkter med parfyme

De av oss som har opplevd å få pigmentflekker i huden vet at de er svært vanskelig å bli kvitt. Derfor anbefales det å ikke bruke parfyme eller parfymeholdige produkter på huden i solen. Mange typer kosmetikk inneholde stoffer som kan føre til økt pigmentering i huden. Dette kan igjen skape disse pigmentflekkene.

Så da er det bare å finne frem badetøyet, hoppe i vannet og nyte en nydelig brunfarge – såfremt du passer på å følge disse tipsene selvfølgelig.

 

 

Har du noen spørsmål? Kontakt vårt kundesenter her!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Populære temaer

Inspirasjon Spørsmål og svar Utemiljø Produkt Tilbehør Helse Pizzaovn