Fremhevede artikler

Sorter etter tema
Mspa.no
Av

Slik tømmer du boblebadet for vann

Vannet i boblebadet må byttes med jevne mellomrom. Her er de beste tipsene for en problemfri prosess.

 

Et MSpa holder godt på vannkvaliteten etter påfyll av rent ferskvann og riktige kjemikalier. Og når vannet skal byttes? Jo – da går det som en lek!

 

Riktig underlag først

Det er svært viktig at ditt MSpa monteres på et vannrett og hardt underlag. Det er også lurt å benytte seg av varmeisolerende underlag under ditt spabad. Dette gjør at du unngår ujevnheter og sparer strømutgifter. Det er også viktig å passe på dreneringsmuligheter før man setter opp et boblebadet. Det er for eksempel ikke gunstig dersom du setter opp boblebadet for nære husveggen og oppdager at grunnen har en helning som gjør at vannet renner direkte mot hus eller andre tilbygg. Det bør heller ikke være slik at boblebadet blir stående i en liten grop, da dette vil føre til oppsamling av vann under og rundt boblebadet når det tømmes. For enkelt å unngå slike problemer kan du for eksempel sette det litt forhøyet, slik at vannet renner ned i hagen, og lett blir sugd opp av gresset og jorden.

 

Pass på dyrebare blomster og planter

For at boblebadet skal være hygienisk og fungere optimalt er det viktig at du benytter deg av utvalgte kjemikalier for å opprettholde en perfekt vannkjemi. Dette vannet vil ikke påføre gressplenen skade, men dersom du har sarte blomster, planter eller noe i hagen som dere skal høste og spise er det en god idé om vannet ikke blir sluppet ut akkurat her.

Alternativt kan du slutte å tilføre vannet klor noen dager før det skal tømmes. Klor fordamper nemlig relativt raskt, og det vil være svært små mengder igjen etter noen dager. Du kan kjøre en måling av vannet for å være sikker på at PH-verdiene har blitt tilnærmet nøytrale igjen. Ønsker du nå å bruke vannet til å vanne hagen bør dette gå greit.

Har dere satt opp en sandkasse i hagen, eller har dere trehytter til barna stående på plenen? Da kan det også lønne seg å føre vannet vekk fra disse områdene. Vannet til boblebadet tømmes relativt sakte, men dersom man åpner slusene og så går inn vil en kunne være uheldig med hvor vannet samler seg.

 

Hvordan tømmer og skifter man vann?

 Det er som sagt viktig å sørge for god drenering der du setter opp et oppblåsbart boblebad. Det er nemlig et hull i bunnen av boblebadet hvor vannet skal renne ut. Dette hullet er ikke så stort at det fosser ut masse vann med en gang, men vil sørge for en jevn flyt av vann ut fra ditt boblebad.

Sluket i bunnen åpner du svært enkelt, men husk alltid å ta av filteret når vannet skal skiftes. Filteret skal forøvrig også fjernes når vannet varmes opp og når du selv bader slik at det ikke blir skadet. Det kan settes på igjen når vannet er fylt opp og du har gjort deg ferdig med badet ditt.

 

Det skal svært lite til for å vedlikeholde et boblebad. 

 

Har du noen spørsmål? Kontakt vårt kundesenter her!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Populære temaer

Inspirasjon Spørsmål og svar Utemiljø Produkt Tilbehør Helse