Fremhevede artikler

Sorter etter tema
Mspa.no
Av

Slik tømmer du boblebadet for vann

Vannet i boblebadet må byttes med jevne mellomrom. Her er de beste tipsene for en problemfri prosess.

Et Mspa holder godt på vannkvaliteten etter påfyll av rent ferskvann og riktige kjemikalier. Og når vannet skal byttes? Jo – da går det som en lek. Men det er noen ting du burde ha i orden før du tømmer boblebadet ditt.

 

Riktig underlag først

En del ting burde du ordne allerede før du setter opp boblebadet. Står du med et helt nytt Mspa i hendene og skal montere det for første gang, da er det svært viktig at ditt Mspa monteres på et vannrett og hardt underlag. Det er også lurt å benytte seg av et varmeisolerende underlag under ditt spabad. Dette gjør at du unngår ujevnheter og sparer strømutgifter. 

Jackofoam er en god investering for å beskytte boblebadet ditt mot tele og kulde i bakken om vinteren. Med et godt isoleringsunderlag forhindrer du slitasje og skader på boblebadet ditt.

Les mer: Det beste tilbehøret til boblebadet ditt

Tenk på drenering

Det er også viktig å ta hensyn til drenering før du setter opp boblebadet. Det er for eksempel ikke gunstig dersom du setter opp boblebadet for nære husveggen og oppdager at grunnen har en helning som gjør at vannet renner direkte mot hus eller andre tilbygg når du skal tømme det. Det bør heller ikke være slik at boblebadet blir stående i en liten grop, da dette vil føre til oppsamling av vann under og rundt boblebadet når det tømmes. For enkelt å unngå slike problemer kan du for eksempel sette boblebadet litt forhøyet, slik at vannet renner ned i hagen og lett blir sugd opp av gresset og jorden. 

Har dere satt opp en sandkasse i hagen, eller har dere en trehytte til barna stående på plenen? Da kan det også lønne seg å føre vannet vekk fra disse områdene. Vannet til boblebadet tømmes relativt sakte, men dersom man åpner slusene og så går inn, vil en kunne være uheldig med hvor vannet samler seg.

Les mer: Dette bør du tenke på når du skal velge størrelse på boblebadet

 

Pass på dyrebare blomster og planter

For at boblebadet skal være hygienisk og fungere optimalt, er det viktig at du benytter deg av utvalgte kjemikalier for å opprettholde en perfekt vannkjemi. Dette vannet vil ikke påføre gressplenen skade, men dersom du har sarte blomster, planter eller noe i hagen som dere skal høste og spise er det en god idé om vannet ikke blir sluppet ut akkurat her.

Alternativt kan du slutte å tilføre vannet klor noen dager før det skal tømmes. Klor fordamper nemlig relativt raskt, og det vil være svært små mengder igjen etter noen dager. Du kan kjøre en måling av vannet for å være sikker på at PH-verdiene har blitt tilnærmet nøytrale igjen. Ønsker du nå å bruke vannet til å vanne hagen bør dette gå greit.

Les mer: Slik beholder du god vannkvalitet i boblebadet

 

Hvordan tømmer og skifter du vann?

Det er som sagt viktig å sørge for god drenering der du setter opp et oppblåsbart boblebad. Det er nemlig et hull i bunnen av boblebadet hvor vannet skal renne ut. Dette hullet er ikke så stort at det fosser ut masse vann med en gang, men vil sørge for en jevn flyt av vann ut fra ditt boblebad.

Sluket i bunnen åpner du svært enkelt, men husk alltid å ta av filteret når vannet skal skiftes. Filteret skal forøvrig også fjernes når vannet varmes opp og når du selv bader, slik at det ikke blir skadet. Det kan settes på igjen når vannet er fylt opp og du har gjort deg ferdig med badet ditt.

Boblebadet fyller du igjen med rent vann, direkte fra hageslangen. Pass på og følg nøye med når du fyller opp badet, slik at du vet at alt blir satt opp ordentlig, og bunnen på badet blir flat og jevn. 

Det skal svært lite til for å vedlikeholde et boblebad.

Les mer: Smart oppbevaring av boblebad

 

Har du noen spørsmål? Kontakt vårt kundesenter her!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Populære temaer

Inspirasjon Utemiljø Spørsmål og svar Produkt Tilbehør Pizzaovn Helse Ekstrautstyr