Fremhevede artikler

Sorter etter tema
Mspa.no
Av

Slik lager du et perfekt utedusjområde

Selv om utedusjer kan plasseres hvor man vil, er det mange som setter pris på et mer skjermet område når man skal ta seg en dusj. Her er våre tips til å skape den perfekte plassen for utedusjen!

Følelsen av kombinasjonen varmt vann og frisk bris er fantastisk, og det får du oppleve ved å installere en utedusj i hagen eller på hytta. Noen synes kanskje det er ubehagelig å dusje foran naboen, eller rett og slett har et ønske om å lage sin egen lille oase. Så, hvordan bør man sette opp uteområdet for en optimal dusjopplevelse? Her er noen tips fra oss!

 

Bygg levegg

En levegg kan ha mange funksjoner. I tillegg til å skjerme for vind og støy, vil den også minske innsyn. Hvilket som er flott dersom man prissetter privatliv når man dusjer.

Det å bygge en levegg er ikke så alt for komplisert. Det er faktisk noe de aller fleste klarer å gjøre helt selv. Vi har tidligere skrevet en sak om hvordan du bygger en levegg som holder, men her har du en enkel gjennomgang:

  1. Bruk gode materialer
  2. Se til at veggen ikke er helt vindtett – en levegg som slipper forbi litt vind vil kunne bli stående selv når vinden blåser. En åpen konstruksjon med planker på annenhver side av stolpene vil både stoppe vind og redusere risikoen for at det faller overende.
  3. Pass på at stolpene blir satt dypt i jorden.
  4. Et godt tips er å bruke skruer, ikke spiker.
  5. Ikke glem vedlikehold!

Det som er flott med levegg til utedusj er at du kan dekorere og gjøre som du vil med den. Installere en holder til sjampo og balsam? Ikke noe stress. Dekorere den med klatreplanter for å gjøre det til din personlige oase? Kjør på. Den kan også males til å stå i stil til huset eller rett og slett gjøre at den nærmest ikke synes i det hele tatt. 

 

Grønt er skjønt

Dersom du synes en levegg blir litt i overkant rundt din utedusj kan du gjøre mye av samme nytten ved hjelp av planter. Her kan du velge noe du synes er fint, men det er greit at plantene også skjermer mot innsyn og vind. Uavhengig av om du velger velduftende syrin, hortensia eller godt skjermende tuja, vil frodige busker med litt høyde som regel få jobben gjort.

Husk at du ikke slipper unna vedlikehold til tross for at du går for denne løsningen. Her bør du holde vekstene i sjakk, slik at du ikke ender opp med en overgrodd utedusj.

 

Gjør det lille ekstra

Som nevnt i avsnittet om levegg er det enkelt å gjøre det lille ekstra med utedusjområdet. La deg inspirere av Pinterest og sett i gang. Det vil du garantert ikke angre på!

For mange vil det være alfa og omega med noe godt å stå på for eksempel! Her kan alt fra stein og treverk til plast eller en matte fungere, men det er uansett noe som bør prioriteres hvis du skal gjøre litt mer ut av området. Da slipper du å ende opp med sølete føtter når resten av kroppen er ren og pen.

Lyst på mer inspirasjon? Du kan for eksempel lage en oppbevaringsløsning, en hylle som du kan legge håndkledet på eller legge en plan for lyssetting med LED-lys. Her er det kun fantasien som setter grenser!  

 

Velg en praktisk utedusj

Du bør velge en utedusj som tåler vær og vind, i tillegg til at den er praktisk. Velg en utedusj som kobles direkte til hageslangen. På den måten får du det beste fra begge verdener. Du får varmt vann, de er enkle å installere og langt rimeligere enn alternativet hvor du må koble dusjen til vannledningene i huset. Dette er den absolutt beste og enkleste løsningen.

 

Med en dusj som enkelt monteres og kan stå ute gjennom hele året vil det være minimalt med arbeid. Alt du trenger å gjøre er å finne ut hvor i hagen du ønsker å ha den, montere på 1-2-3 og koble til hageslangen. Solen vil ta seg av jobben med å varme opp vannet – og på den måten sparer du strøm også. Med et integrert blandebatteri vil du selv kunne bestemme ønsket temperatur på din dusjopplevelse.

 

Har du noen spørsmål? Kontakt vårt kundesenter her!

 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Populære temaer

Inspirasjon Spørsmål og svar Utemiljø Produkt Tilbehør Helse