Fremhevede artikler

Sorter etter tema
Mspa.no
Av

Tips til visning av din bolig - Følg disse rådene | Mspa.no

De fleste av oss ønsker å vise oss fra vår beste side – også når det kommer til bolig. Det er faktisk ikke så mye som skal til for å heve helhetsinntrykket på boligen.  

Noen elsker oppussing, mens for andre er det et skikkelig herk. Vi vil argumentere for at det alltids finnes små grep man kan ta, ikke nødvendigvis oppussing, som vil bedre inntrykket av huset eller leiligheten. Det beste er at det ikke trenger å koste så mye heller!

 

Et strøk maling

Trender kommer og trender går. Kanskje du er en av mange nordmenn som sitter i en kritthvit leilighet uten sjel? Eller kanskje kjøkkenet har en farge som var «in» på 80-tallet, men du er ganske sikker på at den aldri vil komme på moten igjen?

Det å skulle male er ikke nødvendigvis store jobben. Tar du én vegg eller ett rom avgangen vil du ikke føle at det går nevneverdig utover fritiden heller. Plukk ut et par kule nyanser som er populære, velg din favoritt og skap litt farge i hverdagen. Hold det gjerne nøytralt, men nøytralt behøver ikke å bety hvitt. Så kan du heller «go bananas» på én vegg eller i ett rom.

Malingen trenger ikke være forbeholdt veggene heller. Fronter, kjøkkenskap, gamle møbler – ja, til og med flisene kan bli nye hvis du kjøper riktig maling. Det vil absolutt gjøre underverker. 

Tapet er også i vinden igjen, så om tanken på en malerkost i hånden gjør deg kvalm er dette en mulig løsning på problemet!

 

Fiks det som trengs å fikses

Har du et gelender som synger på siste verset, eller en servant som har gått lekk bør dette selvfølgelig være selvfølgelig være en prioritet. Her vil hva som må fikses avgjøre hvor mye du må ut med, så dette er ikke noe alle kan ta seg råd til hvis det ikke haster. 

Ikke ha skyldfølelse for at du er nødt til å se på den slitte benkeplaten ett år til, men skriv det gjerne ned på en liste over hva du ønsker å gjøre. Dette er dessverre de tingene som vil ødelegge mest for inntrykket til en ellers flott bolig. Små ting som det å se til at alle lyspærene fungerer eller at det ikke er små hull i veggene kan noen ganger være mer enn nok!

 

Vurder om du må gå hardere til verks

Hvis du er opptatt av å heve helhetsinntrykket med tanke på salg er det flere eksperter som trekker frem at det å installere en peis eller legge platting er en god investering. Har du planer om å bo der en stund får du også nytt godene av nyinstallasjonene. Dette krever jo litt mer enn de andre tipsene, både hva gjelder kapital og arbeidsmengde, men er så absolutt noe som kan vurderes dersom du har midler og mulighet til det.

 

Gulvet synes godt, så dersom dette er slitt er det også en ting du kan vurdere å gjøre noe med. Har du tregulv kan du alltids pusse det ned og behandle på nytt. Hvis ikke er det alltids rimelige gulvalternativer man kan legge dersom man ønsker et nytt gulv som bedre passer dagens trender.

 

Organisering er din venn

Det er få ting som ødelegger uttrykket til et hjem mer enn rot. For de fleste er litt rot her og der, vanskelig å unngå. Det er liksom ikke nok plass til alt hjemmet skal romme, oppbevaringsløsningene er ikke-fungerende og boden er allerede full.

 

Her er det ikke mulig å ta noen snarveier dessverre. Finn frem søppelsekker og forbered deg på en tur til miljøstasjonen. Kvitt deg med alt du ikke trenger! Sorter det gjerne i tre hauger – bruk, kast og kanskje. Alt som ligger i kanskje-haugen flytter du inn i bod eller loft, og alt i kastes-haugen kjøres til dynga eller gis bort.

 

Når du har lykkes med å kvitte deg med alskens krimskrams har du en ypperlig mulighet til å reorganisere hjemmet og lage en plan slik at alt har «sin faste plass». Da er det enklere å holde det ryddig, og dermed gi et bedre inntrykk.

Er du i villrede, kan du alltids sjekke ut Synnøve Skarbøs 10 beste ryddetips.

 

Gjør noe ekstra ut av uteområdet

Når våren står for døren, og mange nordmenn ønsker å benytte hvert eneste våkne minutt ute – dårlig vær eller ikke. Er du en av disse? Da bør uteområdet prioriteres. Det er her du inviterer til sammenkomster, nyter alenetid eller tilbringer tid med familien.

 

Klipp gresset, trim buskene eller vask verandaen. Se deg deretter om og se om det er noe som mangler. Kanskje du skulle ha plantet noen blomster, eller kjøpt inn noe grønt og levende til balkongen? Om du drømmer om å alltid kunne sitte ute kan du jo vurdere å sette opp en paviljong?

 

Et oppblåsbart boblebad eller en utedusj er heller ikke feil. Det er bare å se det for deg: Minner om en samlet vennegjeng, lyden av barn som leker eller følelsen av romantikk i luften. Ikke bare det, ser bra ut gjør de også og vil definitivt gi boligen en følelse av luksus.  

 

Vær kreativ

Man kan snakke om fargevalg, nye møbler og trenden verdens ende, men til syvende og sist er det du som skal bo der. Ikke vær redd for å være kreativ – by på deg selv! Det beste inntrykket du kan gi til venner, familie eller andre som skal komme på besøk, er at personligheten din går i ett med resten av hjemmet ditt.

Har du noen spørsmål? Kontakt vårt kundesenter her!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Populære temaer

Inspirasjon Spørsmål og svar Utemiljø Produkt Tilbehør Helse Pizzaovn