Fremhevede artikler

Sorter etter tema
Mspa.no
Av

Slik beholder du god vannkvalitet i boblebadet

For å få mest mulig ut av boblebadopplevelsen, er det viktig å passe på at vannkvaliteten er god til enhver tid. Ved dårlig vedlikehold og vannhygiene i spabadet legges det til rette for at boblebadet ditt kan bli et ferieparadis, ikke bare for deg, men også for bakterier og alger.    

Heldigvis er ikke disse vanskelige å få has på dersom du følger våre enkle råd for god vannkvalitet i boblebadet. For at opplevelsen av å slå seg ned i et varmt bad alltid skal være hyggelig, er det viktig å ta visse forholdsregler når det kommer til hygiene.

 

Spafrog – den enkleste måten å få rent vann

Med Spafrog får du rent vann uten at du trenger å gjøre noe som helst. Spafrog inneholder en kombinasjon av rensemiddelet bromin og andre mineraler som sørger for at vannet i spabadet holder seg fritt for bakterier. Den kommer med en egen flottør som holder Spafrogen flytende i vannet. 

Med Spafrog kan du slappe av og nyte tilværelsen i et rent boblebad når det passer deg. Bare husk å ta flottøren ut av boblebadet og legge den til side når du bader. Spafrog holder bruken av klor til et minimum – noe som er bra for badet, helsen, huden og ikke minst miljøet.

Les mer: Badesalt – her har du våre favoritter

 

Test vannkvaliteten med strips

Det kan være en god idé å gå til anskaffelse av teststrips for å kontrollere vannkvaliteten. Dette er små strips man dypper ned i vannet som måler bromin, pH og total alkalitet.

Bromin er en klorfri desinfeksjon for boblebad. Mengden er ofte basert på en kombinasjon av tid og sensorer, og må justeres etter hvor mange som skal bade. Det er derfor ikke sunt å bade i vann med for høye bromin-verdier.

pH måler surhetsgraden i vannet. Rent vann har en pH-verdi på 7. Lav pH-verdi gir god desinfisering, men også aggressivt vann som kan føre til hudirritasjon og skader på rør, filter og pumpe. Er pH-verdien derimot for høy, risikerer man dårlig desinfisering, grumsete vann og kalk- og algedannelse.

Total alkalitet henger sammen med pH-verdi, og handler om vannets evne til å endre denne verdien. I varme bad kan det være vanskelig å holde en stabil pH-balanse og det er derfor viktig å sørge for at alkaliteten holder seg et sted mellom 80-120 mg/l.

 

Hold badevannet rent med enkelt startkit

For å opprettholde god vannkvalitet, er et klorfritt startkit en god pakkeløsning. Active Oxygen-systemet inneholder et behagelig og luktfritt desinfeksjonsmiddel som er enkelt å ta i bruk. 

Pakken inneholder to produkter, Granular og Aktivator, som brukes sammen for varig desinfeksjon. I tillegg medfølger teststrips. 

Les mer: Dette bør du tenke på når du skal velge størrelse på boblebadet

 

En varig løsning på pH-verdier i ubalanse

Riktig alkalitet gir en mer stabil pH-verdi over tid. Opplever du problemer med at alkaliteten enten er for høy eller for lav, finnes det produkter som kan hjelpe deg med begge deler:

Alka down er rensemiddelet som senker alkaliteten i vannet og hindrer utfelling av kalk og uklart vann. 

Alka up anbefales derimot om du sliter med for lav alkalitet. Dette er et rensemiddel som bremser pH-verdien. Da unngår du et vann som angriper og ødelegger metallet i boblebadet, samt store svingninger i pH-verdien. 

Les mer: Derfor skal du ikke slurve med filteret i boblebadet

 

Har du noen spørsmål? Kontakt vårt kundesenter her!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Populære temaer

Inspirasjon Utemiljø Spørsmål og svar Produkt Tilbehør Pizzaovn Vannkjemi Helse Ekstrautstyr