Fremhevede artikler

Sorter etter tema
Mspa.no
Av

Massasjebad og korona: Fortsatt helt trygt

Koronapandemien har endret mye av hverdagen vår. All den ekstra hjemmetiden har ført til at mange av oss føler behovet for å gjøre utemiljøet ekstra hyggelig – kanskje ved å investere i et massasjebad? 

Enten du allerede eier eller du nå vurderer å gå til innkjøp av et massasjebad, har du muligens noen tanker knyttet til smitte i massasjebadet. Her håper vi å gi deg svar på det du måtte lure på:
 

Kan koronaviruset spre seg i massasjebadet? 

I følge informasjon fra Amerikanske «Centers for Disease Control and Prevention» (CDC), finnes det ingen bevis for at koronaviruset kan spres via mennesker gjennom vann i massasjebad, boblebad og bassenger. Videre skriver de at viruset ofte spres mellom mennesker gjennom svevende dråper med viruspartikler som kan holde seg i luften i opptil flere timer. Primært skjer dette i rom med dårlig ventilasjon. Sjansen for å bli eksponert og smittet av viruset er derfor lavere når du befinner deg utendørs eller steder med god ventilasjon. I tillegg spres viruset sjeldnere via indirekte kontakt, der en person tar på en overflate med virus på seg. 

Med andre ord: Å bade i et utendørs, privat massasjebad er fortsatt trygt, men vi anbefaler deg likevel å ta disse forholdsreglene: 

  • Test alltid vannkvaliteten med hjelp av teststrips
  • Sørg for god vannhygiene ved hjelp av desinfiserende midler som OxyBox (anbefales), Bromin eller vannkjemi som inneholder klor
  • Prøv å holde avstand til dem som ikke tilhører din husstand. 
  • Ikke bad med andre hvis du har symptomer på Covid-19. 
  • Ikke bad med andre om du har vært i nærheten av noen som har fått påvist Covid-19. 

Les mer: Vannkjemi: Hva er det og hvorfor er det viktig?


Dreper desinfeksjonsmidler som klorin og bromin koronaviruset? 

Covid-19 er følsom for desinfeksjonsmidler som klorin og bromin. Dette er svært virksomme midler som dreper bakterier, mugg, sopp og ikke minst: virus! Folkehelseinstituttet (FHI) nevner blant annet klorin som et effektivt desinfeksjonsmiddel mot Covid-19. Det er derfor viktig å alltid sørge for at vannet i ditt massasjebad er ordentlig desinfisert, og at du opprettholder god vannkjemi

Vi i Mspa ønsker at alle våre kunder holder seg trygge og friske, og mener at det ikke er grunn til å frykte smitte i massasjebadet. Å nyte et deilig og avslappende massasjebad i hagen eller på hytta er alltid bra for kropp og sinn – og kanskje spesielt i «disse tider»

Les mer: Hvilket massasjebad burde jeg velge? 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Populære temaer

Inspirasjon Utemiljø Spørsmål og svar Produkt Tilbehør Pizzaovn Vannkjemi Helse Ekstrautstyr