Fremhevede artikler

Sorter etter tema
Mspa.no
Av

Hva er Aromaterapi? Hvordan fungerer det? | Mspa.no

Aromaterapi er mer enn bare velvære. Her tar man i bruk plantenes aromastoffer for å hjelpe kroppen å slappe av. Mange bruker også aromaterapi som et ledd i sykdomsbehandling. Hvordan fungerer det, og hva kan det hjelpe mot? 


Er du en av de som er litt skeptisk til aromaterapi og syns det er litt oppskrytt? Les videre, så kanskje vi greier å motbevise deg og få deg til å teste dette nydelige avslapningsritualet du også. 

 

Hvordan fungerer aromaterapi?

Aroma er en fin krydret lukt, og terapi en medisinsk behandling. Aromaterapi vil derfor si behandling ved hjelp av lukt. Eteriske oljer av forskjellige slag har unike og ulike virkninger, ifølge behandlere innen faget. Effekten oppnår man ved å smøre disse oljene på huden, bruke dem i massasje, ha dem i badevann eller ved å puste oljene inn.

 

Historien til aromaterapi er lang og det finnes olje til bruk både for psykiske og fysiske plager. Det er vanligst å bruke det i forbindelse med stress eller stressrelaterte plager. I tillegg brukes aromaterapi mot støle muskler for å styrke immunforsvaret, dempe revmatiske smerter eller som hjelp for å sove. 

Det understrekes at disse oljene ikke er legemidler, så dersom man mistenker at plagene er alvorlige, bør lege alltid kontaktes.

 

Hjelper deg å slappe av

Aromaterapi skal virke avslappende og forfriskende. Når du har det stressende på jobben, har alt for mye å gjøre eller annet hodebry, setter det seg lett i kroppen.

Det er en rekke oljer som blir bruk i aromaterapien for å lindre stress, så her er det bare å lukte seg frem til sin favoritt. Kjente essensielle oljer for avslapping er blant annet:

- Basilikum

- Kamfer

- Kanel

- Eukalyptus

- Lavendel

- Sitron

- Rose

 

Et godt tips er å prøve mange forskjellige, for så å komme frem til den kombinasjonen som passer til deg og dine behov.

 

Kan hjelpe på en rekke hverdagsplager

Ifølge alternativopplysningen kan aromaterapi kombineres med annen behandling i forbindelse med en rekke plager. Mange bruker denne formen for terapi ved luftveisproblemer, muskelsmerter, fordøyelsesbesvær, hodepine og menstruasjonssmerter.

 

Aromaterapi brukes også av mange som en komplementær behandling i forbindelse med sykdom, til å behandle etter sykdom eller for generell styrking av immunforsvaret.

 

Sett stemningen med aromaterapi

Det å la kroppen omfavnes av bobler og varmt vann i et massasjebad er godt for både kropp og sjel. Hvis du samtidig lar alle sansene delta, kan du ta badeopplevelsen til nye høyder.

Du kan for eksempel nyte duften av jordbær mens du lener deg tilbake, alene eller med din kjære, for å få livets strabaser på en armlengdes avstand. Eller så kan du invitere dine nærmeste over på en fest og virkelig feire livet! Aromatiske dufter vil uansett ta opplevelsen til nye høyder.

 

Har du noen spørsmål? Kontakt vårt kundesenter her!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Populære temaer

Inspirasjon Utemiljø Spørsmål og svar Produkt Tilbehør Pizzaovn Vannkjemi Helse Ekstrautstyr