Fremhevede artikler

Sorter etter tema
Mspa.no
Av

Hvorfor bruke aromaterapi i boblebadet?

  Produkt

La alle sansene spille på lag når du tar deg en velfortjent pause i boblebadet. Hverdagen kan være hektisk og stressende, og da er det kjekt å vite hvordan du enkelt kan oppnå dyp avslapning. Ved å tilsette ulike aromaer badevannet kan du koble helt ut og bare fokusere på å puste dypt og slappe av. En ren nytelse! 

Hva er aromaterapi? 

Aromaterapi er en gammel praksis. Aromatiske oljer ble brukt til å behandle infeksjoner i oldtidens Hellas og i gamle Egypt brukte man dem til massasjer. Med andre ord: Bruken av eteriske oljer og aromaterapi strekker seg tusenvis av år tilbake i tid, men bruken av dem har ikke gått ut på dato av den grunn – de er fortsatt veldig populære den dag i dag. 

Eteriske oljer er essenser som trekkes ut av røtter, blader, frø, frukt og bark fra planter og trær. De blandes gjerne ut med en baseolje, før de påføres eller brukes. De har ulike egenskaper og dufter og man kan anvende dem på ulike måter. Noen bruker dem til massasjer, andre inhalerer duftene og noen tilsetter aromaene i badevannet.

Aromaterapi er altså den terapeutiske bruken av essensielle oljer. Det finnes ikke bevis for at eteriske oljer kan kurere sykdommer eller burde erstatte tradisjonell medisin, men det kan være et fint tilskudd som kan øke velvære, senke stress og skifte fokus.

Les mer: Slik slapper du maksimalt av i boblebadet

Hvordan bruke aromaterapi i badet? 

Aromaterapi kan brukes på flere måter, og den kanskje enkleste er å tilsette dufter til badevannet. Når du skal ha en liten pause fra alt annet og ta deg et velfortjent bad, da kan du like gjerne gjøre opplevelsen komplett. Ved å tilsette din favorittduft til badevannet, aktiverer du luktesansen, og på den måten kan du oppnå dyp avslapning og fokus. Prøv å lene deg tilbake, puste dypt og bare fokusere på lukten. 

Det finnes både flytende varianter og badesalt i form av små krystaller som enkelt løser seg opp i vannet. Alle produktene er milde mot huden, og etterlater den myk og hydrert. Det er heller ikke tilsatt allergifremkallende eller unødvendige kjemikalier i produktene. 

Hva slags dufter finnes? 

Det er nesten ikke grenser for hvor mange ulike aromatiske dufter du finner. I aromaterapi fokuserer man ikke bare på de kjemiske egenskapene, men også egenskapene duften har. Når du tilsetter ulike dufter til vannet vil du kunne oppnå dyp avslapping fordi fokuset skifter vekk fra alt rundt deg og over på de behagelige duftene. Lukt er en sans som er sterkt knyttet til minner og avslapping, og du må gjerne velge en duft som gjør deg rolig eller minner om noe fint.  

Hos Mspa finner du alt fra tropiske og livlige dufter, som kokosnøtt og mango eller jasmin, til mer beroligende og klassiske dufter som lavendel og eukalyptus. Husk at det er mulig å blande de ulike duftene sammen, slik at du kan skape din helt egen favorittduft.

Utforsk hele vårt utvalg av aromaterapi og tilføy litt duft og velvære til din hverdag!

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Populære temaer

Inspirasjon Utemiljø Spørsmål og svar Produkt Tilbehør Pizzaovn Vannkjemi Helse Ekstrautstyr