Fremhevede artikler

Sorter etter tema
Mspa.no
Av

Lag hjemmelaget pizza i vedfyrt pizzaovn

De fleste av oss er vant til å bruke den vanlige stekeovnen vi har på kjøkkenet til å steke pizza. Stekeovnen fungerer perfekt til å steke frossenpizzaen fra butikken, men hvordan går det når du skal lage ekte italiensk, hjemmelaget pizza med tynn, sprø bunn? 

Da er det faktisk ingenting som slår en ekte vedfyrt pizzaovn. Kanskje er den et bedre alternativ til å steke biff eller kylling også? Her kommer noen gode grunner til å bruke en vedfyrt pizzaovn neste gang du skal servere hjemmelaget pizza hjemme eller på hytta.

Les mer: Alfa Forni – verdens beste pizzaovn?

Gjør det på gamlemåten

Den italienske pizzaen stammer helt tilbake til det 18. århundre, da folk i Napoli begynte å toppe flatbrødet sitt med tomater. En morsom fakta er at da tomaten kom til Italia trodde italienerne at tomaten var giftig. Heldigvis tok det ikke lang tid før de begynte å utforske med frukten (det er faktisk en frukt!) i matveien. 

Tomaten har siden vært en viktig ingrediens for å lage den beste pizzaen – akkurat som vedovnen italienerne bruker for å steke pizzaen. 

Skal du lage hjemmelaget pizza bør du følge i de gamle italienerne sine fotspor. De har gjort det samme i alle år og holder tradisjonen i hevd, ved å steke pizzaen i vedovn, fordi det er sånn de får den perfekte smaken på pizzaen.

 

Smaken av røyk og varme

Med mulighet for å nå en temperatur på over 400 grader er det ingen hemmelighet at en av de beste grunnene til å bruke en vedfyrt pizzaovn er varmen. Fordelen med høy varme er effektiviteten – det tar kun 60 sekunder å steke pizzaen ferdig i en vedfyrt pizzaovn.

I tillegg er pizzaovnen designet for å gi en jevn varmefordeling i hele ovnen. Det gjør at hele pizzaen din blir perfekt stekt, og pizzaen får en deilig og sprø skorpe. Vanligvis tar det opp til én time å varme opp en vedfyrt ovn, men med ovnen 5 Minuti kan du varme opp ovnen på bare fem minutter. 

Glem ikke at noe av det beste med å steke din hjemmelagde pizza i en vedfyrt pizzaovn er den nydelige smaken du får fra røyken. Det er røyken som får pizzaen din til å smake akkurat som i Italia!

Hjemmelaget pizza fra vedfyrt pizzaovn.


Samle familie og venner til pizzafest

Tiden som ensom kokk på et kaotisk kjøkken er forbi. Har du en pizzaovn i hagen eller bakgården kan du samle familie og venner, og invitere dem med på matlagingen.


Les mer:
Hvordan lager du verdens beste hjemmelagde pizza?


Enten om du vil gjøre naboen sjalu, eller ha en god grunn til å invitere nære på middagsbesøk, så er en pizzaovn et samlingspunkt dere kan være stolt av. La for eksempel gjestene få prøve å lage sin egen pizza, det er kjempegøy for alle. 

Husk at dere heller ikke trenger å begrense dere til sommerhalvåret. En vedfyrt pizzaovn kan brukes hele året rundt, og nystekt pizza smaker like digg i vinterkulden som på solfylte dager.

 

Bruk pizzaovnen til mer enn bare pizza

Ferdig med å steke pizza? En vedfyrt pizzaovn vil holde på varmen i mange timer. Det gir deg mulighet til å utforske andre matretter som kan tilberedes i pizzaovnen. Alt fra helgrillet kylling og biff, til fisk og grønnsaksspyd kan tilberedes i en vedfyrt pizzaovn.

Å grille med en vanlig grill er greit, men for mange blir grillen stående og ruste etter at de har skaffet seg en vedfyrt pizzaovn. Det er nemlig ingenting som smaker like godt og som er like spennende som å lage mat med din egen pizzaovn. 

 

Pizzaovn fra Alfa Forni

Vi tilbyr pizzaovner fra den italienske familiebedriften, Alfa Forni. Dette er ovner som garanterer et vellykket resultat som imponerer like mye som det smaker.

Finn din egen vedfyrte pizzaovn: Pizzaovner fra Alfa Forni

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Populære temaer

Inspirasjon Utemiljø Spørsmål og svar Produkt Tilbehør Pizzaovn Vannkjemi Helse Ekstrautstyr