Fremhevede artikler

Sorter etter tema
Mspa.no
Av

Slik gjør du hagen klar for sommeren | Mspa.no

Endelig er sommeren like rundt hjørnet, og det er på tide å gjøre klar hagen for sesongen. Her er fem tips for å gjøre klar uteområdet for varme kvelder og late dager i solen. 

 

Det er mye som skal gjøres klart i hagen for at den skal vise deg fra sin beste side. I løpet av vinteren har gresset ligget under tung snø og vinden har blåst alskens rot inn på tomten. Det er likevel ikke store jobben som skal til for å få uteområdet sommerklart!

 

Fjern blader og søppel

Når nordavinden blåser for fullt er det ikke rart at det samler seg søppel og en haug med blader i hagen. Da er det bare å finne frem søppelsekk og rake for å samle det opp. Ofte vil det være dager hvor det er gratis å kvitte seg med hageavfall, så hold et halvt øye med kommunens nettsider for å finne ut når det gjelder for din kommune.

 

Gi plenen litt kjærlighet

Mange lufter plenen når det er vår. Det gjør du ved å benytte deg av en rive eller høygaffel. Gresset bør være tørt og fint. Dette gjør at plenen får luft og bli enda finere. Dersom gresset har blitt skadet kan det være lurt å gi denne plassen litt ekstra oppmerksomhet. Bruk riven litt ekstra godt her og så på nytt.

Gjødsling hører også våren til. Dette bør du gjøre jevnlig, og det er ikke så mye gjødsel som skal til. På våren regner det ofte endel, så da vil ikke gresset kunne nyttiggjøre seg av gjødselen som renner vekk med regnvannet. Du bør gjøre dette en gang i måneden fra og med mai.

Når du tar frem gressklipperen for første gang bør du ikke klippe for mye.

 

Vask utemøblementet

Utemøblementet må vaskes, selv om det er «vedlikeholdsfritt». Hvis du ønsker at terrassemøblene dine skal holde seg finere lenger bør du vaske dem jevnlig. Det tar ikke så lang tid å for eksempel gå over møblene dine i kunstrotting som du kanskje skulle tro, og disse krever heller ikke noe særlig mer enn litt vann for å bli fine igjen.

 

La høytrykkspyleren ligge og bruk heller hageslangen. Høytrykkspyleren kan skade mer enn det gjør godt. Hvis du ønsker å benytte deg av høytrykkspyleren bør dette gjøres med forsiktighet. Ta på den laveste styrken og bruk eventuelt et munnstykke for å gjøre strålen «mykere».

 

Har møblementet fått jordslag eller grønske, er rødsprit, eddik og salmiakk gode våpen i kampen. På svarte flekker, altså jordslag, fjerner du med en mikstur av eddik og salmiakk i vann. Dette skal være veldig effektivt. Om flekkene er grønne gnikker du dem med rødsprit.

 

Planting og beskjæring

De fleste busker, trær og hekker kan beskjæres tidlig om våren. Unntaket er typiske vintergrønne busker. Vent til det er litt varme i luften, men ikke vent for lenge. En grei regel er at det skal være minst 0 grader. Fjern gamle greiner for å gi plass til de nye, og gi plantene dine en fin form. Gjør heller litt av gangen og ofte, men gi planten tid til å «komme seg» mellom hver gang.

Sommerblomster som stemor og petunia kan sås på sommeren, det samme gjelder urter som sitronmelisse, mynte og basilikum. Det er jo deilig å ha til matlagingen gjennom sommeren!

 

Gjør klar boblebadet

Selv om de fleste kanskje lar boblebadet stå ute for bruk hele året, er det greit å ta en liten vårsjekk her også. Sjekk filteret, handle inn vannkjemi og ta en vaskerunde – så er du klar for en ny sesong med nytelse!

 

 

Har du noen spørsmål? Kontakt vårt kundesenter her!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Populære temaer

Inspirasjon Spørsmål og svar Utemiljø Produkt Tilbehør Helse Pizzaovn