Fremhevede artikler

Sorter etter tema
Mspa.no
Av

Farget vann i boblebadet? Dette gjør du

Selv om ulike vannkjemiprodukter og filteret i boblebadet gjør en fantastisk jobb med å holde vannet rent, kan det oppstå noen situasjoner der vannet trenger litt ekstra oppmerksomhet. 

De fleste vannproblemer i boblebad kan forebygges ved å regelmessig skifte filter, bytte vann og ved bruk av ulike vannkjemiprodukter. Likevel kan vannet i noen tilfeller inneholde oppløste salter, jern eller andre mineraler eller mikroorganismer som fører til at vannet blir farget. Heldigvis finnes det enkle løsninger på disse vannproblemene:

Brun/rød farge: Slik løser du problemet   

Dersom vannet er brunt eller rødaktig skyldes dette i de fleste tilfeller at det for mye jern i vannet. Dette oppstår som regel ved bruk av grunnvann med lavt oksygeninnhold. Når vannet kommer i kontakt med oksygen vil jernet oksideres, som fører til brune utfellinger i vannet. 

En svært enkel og effektiv løsning på dette er å bruke et pre-filter til vannslange når du fyller boblebadet med vann. Filteret renser vannet og fjerner jern og andre mineraler slik at du oppnår riktig vannbalanse. 

Visste du? ICO Spaguard gir deg full kontroll på vannet i boblebadet - uansett hvor du er!
 

Grå eller uklar farge: Slik løser du problemet 

Opplever du at vannet er grått, grumsete eller uklart? Det kan skyldes flere ulike grunner, for eksempel partikler i vannet, for høy pH-verdi, utilstrekkelig filtrering eller for høy mengde oppløste stoffer i vannet. Heldigvis finnes det gode løsninger på dette. 

Partikler i vannet? Tilsett det flytende flokkuleringsmiddelet SpaCare Bright & Clear. Dette middelet samler små partikler i vannet og filteret vil dermed klare å fange opp og fjerne dem. 

For høy pH-verdi? For å finne ut pH-verdien i vannet må du gjøre en måling ved hjelp av teststrips som du dypper i vannet. Dersom målingen viser en mørk farge er pH-verdien for høy, men denne kan enkelt senkes ved hjelp av et pH-down-produkt.

Dårlig filtrering? Med et skittent filter vil ikke vannet renses godt nok og grumsete og uklart vann kan oppstå. Filteret bør derfor renses regelmessig og skiftes 1-2 ganger i måneden. Ved å benytte deg av vår filterkampanje vil du motta filter jevnlig rett i postkassen. 

For høy mengde oppløste stoffer i vannet (for høy TDS)? Dersom vannet er grumsete eller uklart kan det skyldes at det er overmettet av oppløste hardhetssalter i vannet, også kalt TDS (total dissolved solids). Idealverdien for TDS ligger på 200-1500 mg/l. Viser denne målingen en for høy TDS, bør vannet skiftes helt eller delvis. 

Les også: Slik beholder du god vannkvalitet i boblebadet

Grønn farge: Slik løser du problemet 

Har ikke badet vært i bruk på en stund? Da kan du i noen tilfeller oppleve en grønn farge i boblebadet. Den grønne fargen er sannsynligvis et resultat av algevekst i vannet – en type mikroorganisme som kan vokse i både kaldt og varmt vann. Heldigvis tar UV-filteret i boblebadet effektivt livet av algene, så dette problemet løser du enkelt ved å sette i gang pumpene for fullt.

Les også: Kan Mspa-boblebadet ditt stå ute hele året? 

 

New call-to-action

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Populære temaer

Inspirasjon Utemiljø Spørsmål og svar Produkt Tilbehør Pizzaovn Vannkjemi Helse Ekstrautstyr