Fremhevede artikler

Sorter etter tema
Mspa.no
Av

Slik steller du føttene selv | Mspa.no

Når det kommer til egenpleie er føttene ofte kroppsdeler som blir nedprioritert. Og det er jo kjedelig for slitne føtter. Her er våre fotpleietips!

Føttene bærer deg gjennom dagens strabaser, og får som regel alt for sjelden kjærlighet. Her er noen måter du kan skjemme bort slitne bein.

 

Ta et langt varmt bad

Et varmt bad, et fotbad eller en tur i boblebadet vil gjøre hud og negler på føttene myke. Dermed er de klare for en spabehandling etter badet er over. I tillegg er det jo utrolig deilig!

Mange eksperter anbefaler at badet varer i rundt 10 minutter. Hvis du vil bade lenger er en løsning å sitte og vifte med tærne i det fri, mens kroppen får lov til å godgjøre seg litt ekstra. PS: Har du tenkt til å lakke neglene etterpå bør gammel neglelakk fjernes før du bader.

 

Unn deg en pedikyr

Litt pleie har alle føtter godt av. Hvorfor ikke unne deg selv en skikkelig pedikyr?

  1. Begynn med å klippe neglene slik du ønsker dem. Her er det viktig å huske at de ikke skal være for korte. De bør heller ikke klippes slik at de går nedover mot sidene. For å sikre deg mot inngrodde negler bør de heller klippes rett av. Hvis du vil ha en rundere form kan det skapes ved å file dem lett med en neglfil.
  2. Smør neglene inn med en god fuktighetskrem. Da kan du i samme slengen ta en runde over neglebåndene på tærne. Dytt dem forsiktig ned etter at huden har trukket til seg kremen.
  3. Bruk en fotfil til å fjerne den harde huden. Spesielt hælen og siden av foten er utsatt for å få slik hud.
  4. La neglene få et etterlengtet lag neglelakk – her kan du velge om du vil gå for en diskret farge, eller om du vil kjøre på med noe sprekt! Legg lakken i to lag.
  5. En fotkrem vil være den perfekte avslutningen på en fotbehandling. Det er viktig å ha gode rutiner for å smøre føttene, så ikke bare gjør dette når du tar en skikkelig spadag. Det bør bli en deilig rutine på kvelden før du legger deg.

 

Få hjelp til å massere dem – eller gjør det selv!

Det beste med å pleie føttene er å kna dem litt godt. Er du så heldig at du har et familiemedlem som kan hjelpe deg med jobben er det jo bare å spørre pent? Det verste som kan skje er at de sier nei. Hvis du ikke har noen tilgjengelig er det ingenting i veien for å gjøre det selv.

 

Det enkleste er å legge foten over kneet og begynne å kna med tommelen. Ta litt i, slik at du får løst opp skikkelig. Hvis du ikke har godt nok bevegelighet, ikke får til å kna skikkelig eller er på jakt etter en enklere måte å gjøre det på kan du bruke en liten ball for å få løst opp litt. Også her bør du ta i litt. Alle små harde baller fungerer. Rull den rundt under foten eller hold den stille mens du legger litt trykk på.

 

Gi dem en etterlengtet pause

Sleng beina på bordet, la oppvasken stå og senk skuldrene. Vi fortjener alle en pust i bakken fra tid til annen, og det samme gjelder føttene våre. Man skal ikke ha skyldfølelse for å ta en rolig kveld i ny og ne.

 

 

Har du noen spørsmål? Kontakt vårt kundesenter her!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Populære temaer

Inspirasjon Utemiljø Spørsmål og svar Produkt Tilbehør Pizzaovn Vannkjemi Helse Ekstrautstyr