Fremhevede artikler

Sorter etter tema
Mspa.no
Av

Boblebadetikette – ikke gjør disse feilene

Selv de som har et eget personlig spabad i hagen bør sette seg inn i grunnetiketten for boblebad. Da får alle som benytter badet en bedre opplevelse!

Boblebad kan være både behagelig og moro. En tid for egenpleie, eller en tid for fest. Uansett er det en del ting man bør unngå når man tar i bruk boblebadet: her er noen av dem!

 

1: Droppe kroppsvasken

Visste du at en person som ikke har vasket seg før de setter seg i boblebadet forurenser vannet 200 ganger så mye som en som har vasket seg? Alene eller en stor gjeng: se til at samtlige har fått skylt av seg før boblebadet tas i bruk. Det er til fordel for alle som skal bruke badet, både under og etter seansen.

 

2: Bli overstadig beruset

Det er mange grunner til at det å bli overstadig beruset er en dårlig idé. For det første er det farlig. Hvem har vel ikke ledd litt av den vennen som alltid sovner på fest? Med vann involvert er det alltid en fare for drukning, derfor bør man alltid ta visse forholdsregler når det er alkohol involvert. Det betyr ikke at man skal innføre alkoholforbud i boblebadet, men det betyr at man bør være aktsom. Ikke la fulle folk bade alene, og vær oppmerksom på eget inntak. Det påstås at man blir mer full når man sitter i varmt vann: Uavhengig av om dette stemmer eller ikke bør man kjenne sine egne grenser og kjenne etter hvordan kroppen reagerer i det varme vannet.

 

I tillegg blir mange litt mer ... høylytte når de drikker. Det er jo moro det, men kanskje ikke for nabolaget sent på kvelden? Se til at alle synes nivået er greit: Deg selv, dine gjester og nabolaget generelt.

 

3: Være hensynsløs  

Det finnes en tid for alt, men det er greit at alle som bruker badet samtidig er enige om spillereglene. Den enkleste måten å finne ut av dette er veldig enkel: spør! Dersom en person ønsker å slappe av med en god bok, mens en annen vil plaske vilt rundt seg kan det være greit å bli enige på forhånd. Det går jo eventuelt an å bade på ulike tidspunkt?

 

En annen ting er når det samles til lystig lag i boblebadet. Skal badetøyet forbli på, eller ikke? Folk har ulike intimgrenser. Noen har et avslappet forhold til kropp og synes det er helt greit, andre synes ikke noe om å være i nærheten av nakne mennesker. Begge deler er selvfølgelig innenfor – derfor er det bare å spørre om det er greit å kaste bikinien eller badebuksa. Selv om det er du som eier boblebadet kan det være at gjestene ikke synes opplevelsen blir spesielt god med en liten dæsj naken kropp.

 

Det gjelder også å vise hensyn ovenfor naboene dine. Her er det bare å følge normal folkeskikk og nabolagsregler, så går det nok greit. Bruk innestemme når spabadet brukes på kveldstid!

 

4: Lar blitzen få fritt spillerom

Når det kommer til bruk av kamera i boblebadet gjelder samme regel som ved andre hensyn. Har dere fest, spør før du drar frem kamera! Mange vil nok synes at det er greit at deres morsomme kveld foreviges, men kombinasjonen kamera og lettkledde kropper er ikke god uten samtykke.

 

Husk at vedlikehold er viktig

For at alle skal ha en god boblebadopplevelse – hver gang – er vedlikehold viktig. Ved dårlig vedlikehold og vannhygiene i spabadet kan det nærmest bli et ferieparadis for bakterier. Se til at du bytter filter jevnlig, og at du har en plan for rensing av vannet.

Heldigvis gjør teknologiens fremmarsj underverker. Med en flotør til bromin-tabletter for eksempel får du rent vann nærmest uten at du trenger å gjøre noe som helst. Det kan man ikke klage på!

 

Det viktigste når det kommer til spaetikette er at alle skal ha en god boblebadopplevelse. Med disse retningslinjene sikrer du moro for store og små, gjester og eiere, og ikke minst naboer.

 

 

Har du noen spørsmål? Kontakt vårt kundesenter her!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Populære temaer

Inspirasjon Spørsmål og svar Utemiljø Produkt Tilbehør Helse Pizzaovn