Fremhevede artikler

Sorter etter tema
Mspa.no
Av

3 måter varme bad kan hjelpe med å gå ned i vekt

Vann kan være kilden til vektnedgangen du ønsker. Her er tre grunner til at boblebad kan trimme figuren din. 

Dersom du ønsker å gå ned litt i vekt kan det virke som en drøm å nå dette målet uten strev, slit og svette. Vel, svette må du nok, men strev og slit er kanskje ikke nødvendig. Det er faktisk mulig å få bedre fysikk kun ved å senke skuldrene og synke ned i et godt og varmt boblebad.  

 

1. Senker blodsukkeret 

Ved Loughborough and Leicester Universities har en forsker, Dr Steve Faulkner, og teamet hans oppdaget at varme bad har noen overraskende helsefordeler. De skulle undersøke alternativer til trening for å kontrollere diabetes type 2, sammenlignet en time i varmt bad og sykling i en time. Det viste seg at å ligge en time i et varmt kar var mer effektivt i å senke blodsukkeret enn en time på sykkel.

 

Blodsukker regulerer blant annet appetitt, og gir deg mer overskudd i hverdagen.  Dersom du kan holde det stabilt vil du derfor ha en bedre forutsetning for å unngå overspising. I tillegg vil du ha litt mer overskudd til trenings. Både kosthold og trening er essensielt for vektreduksjon, og derfor kan varme bad i for eksempel boblebad være et formidabelt verktøy i kampen mot kiloene. Høyt blodsukker etter et måltid vil også øke risikoen for diabetes. Et boblebad kan dermed være et nyttig verktøy mot utvikling av diabetes.

 

2. Forbrenner mer 

Det har også vist seg at du forbrenner litt mer ved å sitte i et boblebad enn ved å sitte i for eksempel sofaen. Flere tror dette kan skylles passiv varme som øker forbrenningen. Noen hevder at så mye som 140 kalorier forbrennes i boblebadet. Ikke all verden sammenlignet med på annen trening, men et ganske godt utbytte av bare avslapping, luksus og kos. For at boblebadet skal ha en effekt må temperaturen nå 40 grader.  

 

Dersom du ønsker å trene mer, men sliter med stive ledd, vond rygg, dårlig blodsirkulasjon, eller andre kroniske plager kan varme boblebad også bidra til å minske disse plagene. Dermed kan du forhåpentligvis begynne treningen sakte, men sikkert etter et par deilige bad. Etter treningen kan et varmt bad også hjelpe deg med restitusjon av musklene slik at du ikke blir så støl. Mer fleksible muskler og ledd vil øke muligheten til å bevege seg løst og fritt.  

 

3. Bidrar til nye vaner 

Har du noen gang gått i «jeg starter neste mandag»-fella? Eller kjent at «ja, ja, nå som jeg ligger på sofaen og spiser denne sjokoladen så får jeg bare benytte meg av anledningen til å skeie ut. Jeg starter på nytt i morgen»? Det er ofte slik at dårlige vaner dyrker flere dårlige vaner. Men heldigvis vil også gode vaner drive frem enda flere gode vaner. Det går litt begge veier rett og slett.

 

Ved å benytte et boblebad et par ganger i uken vil du føle deg renere, opplagt og stort sett bedre. Etter en liten spa-dag vil det være mer sannsynlig at du velger en deilig fiskerett til middag, eller en frisk salat til kvelds, enn en plate melkesjokolade og en brus. Boblebad gir deg en sjanse til litt meditativ trening, og kan øke mental velvære. Et sunt hode kan også gi bedre søvn og bedre livskvalitet. Og god livskvalitet vil igjen føre til gode valg for helsen som igjen kan bidra til vektreduksjon. 

Stress er roten til alt ondt. Så hopp i boblebadet, få ro i sjela og opplev alt det gode et enkelt boblebad kan by på. 

 

 

Har du noen spørsmål? Kontakt vårt kundesenter her!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Populære temaer

Inspirasjon Utemiljø Spørsmål og svar Produkt Tilbehør Pizzaovn Vannkjemi Helse Ekstrautstyr